Nieuwe opvanglocaties in Westerveld voor Oekraïense vluchtelingen

Wapserveen
In Wapserveen in een locatie gevonden voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen © RTV Drenthe
De gemeente Westerveld heeft nieuwe opvanglocaties beschikbaar voor vluchtelingen uit Oekraïne. Tot voor kort konden vluchtelingen alleen bij particulieren in de gemeente onderdak krijgen.
Volgens burgemeester Rikus Jager gaat het over twee locaties. Sinds een week is een gemeentelijke locatie in Wapserveen gereed voor opvang. Inmiddels zijn daar vijf vluchtelingen ondergebracht. De locatie wordt verder uitgebreid om nog eens dertig mensen onderdak te bieden. Ook de tweede opvangplek is in beeld. Jager laat in het midden waar die opvang zich bevindt; de gemeente is nog in gesprek.

Gymzalen

Verder kijkt de gemeente naar opvang in gymzalen. Jager: "Grond reserveren ten behoeve van tijdelijke huisvesting van Oekraïners is niet nodig als we kijken naar de huidige capaciteit. Op het moment dat het dringend noodzakelijk is, hebben we namelijk aangegeven sportzalen in te zetten. Daarvoor hebben we al maatregelen genomen en ook Defensie heeft daarbij aangegeven te willen helpen met het invullen van de sportzalen."
In de gemeente Westerveld zijn op dit moment 62 Oekraïense vluchtelingen ondergebracht. Veruit het grootste deel verblijft nog bij particulieren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl