Brand in restaurant Klein Paramaribo in Assen onder controle

Brand Klein Paramaribo in Assen
De brand werd rond half zes ontdekt. © Persbureau Drenthe
De brand die vanochtend uitbrak in restaurant Klein Paramaribo aan de Rolderstraat in Assen is sinds 9.00 onder controle. Het pand raakte daarbij verwoest, meldt de Veiligheidsregio Drenthe (VRD). Het vuur brak rond 05.30 uur uit.
Voor zover bekend zijn er geen mensen gewond geraakt bij de brand. De bewoners die boven het restaurant wonen ontdekten het vuur en wisten op tijd naar buiten te komen. Ze zijn inmiddels onderzocht door aanwezig ambulancepersoneel, ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis.
Brand Klein Paramaribo
De brandweer heeft de handen vol aan het bluswerk. © RTV Drenthe / Josien Feitsma
NL-Alert
De VRD verstuurde een NL-Alert om mensen in de omgeving van het horecapand te waarschuwen voor rookoverlast. Het advies luidde om ramen en deuren gesloten te houden.
Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. "De focus ligt op dit moment echt op het bestrijden van het vuur. Pas daarna kunnen we onderzoek gaan doen naar het ontstaan van de brand", zei Linda van der Heide van de VRD.
Brand Paramaribo Assen
Bij de brand kwam veel rook vrij © RTV Drenthe / Josien Feitsma
Een deel van het centrum van Assen is afgesloten vanwege de brand en bussen rijden om. De brandweer haalt water uit de nabijgelegen vaart en auto's kunnen niet over de waterslang die daarvoor over de weg ligt. De politie leidt het verkeer om.
Op de Rolderstraat na kunnen de wegen snel weer worden vrijgegeven, verwacht Van der Heide. "De Rolderstraat blijft voorlopig afgesloten, omdat het pand van Klein Paramaribo vanwege de ontstane bouwvallige staat wordt gesloopt."
Brand in restaurant Klein Paramaribo in Assen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl