Eigenaar Klein Paramaribo verdrietig: 'In één avond 10 jaar werk weggevaagd'

De eigenaar hoopt dat er meer gasten naar de Rolderstraat komen
Aniel Gajadhar weet nog niet wat zijn volgende stap wordt © RTV Drenthe
De schrik zit er nog steeds goed in bij Aniel Gajadhar, eigenaar van Klein Paramaribo in Assen. Een brand verwoestte het restaurant aan de Rolderstraat volledig.
Vanochtend vroeg verlieten hij en zijn nicht Sanjana halsoverkop zijn woning boven de zaak. Ze kwamen met de schrik vrij, maar Gajadhar baalt enorm. "Alles wat we in de afgelopen tien jaar hebben opgebouwd, is in een klap weggevaagd." Hij en zijn nicht zijn inmiddels opgevangen bij de collega's van restaurant Porto.

Vreemde geluiden

Gajadhar werd rond 05.00 uur in de ochtend gewekt, door zijn nicht Sanjana. "Mijn vriendin en haar zoon sliepen gelukkig bij haar zus. Mijn nichtje hoorde vreemde geluiden en maakte me wakker." De horecaman merkte meteen dat er iets goed mis was. "Ik zag dat er rook was in mijn kamer. We hebben ons meteen aangekleed en zijn naar beneden gegaan."
Gajadhar nam een kijkje via de achterdeur van zijn zaak, maar zag niets anders dan rook. Geen vlammen. Toch vertrouwde hij het niet. "Nee, ik durfde niet naar binnen te gaan. Dus we hebben maar de brandweer gebeld." Terwijl hij wachtte op hulp, schoten de vlammen ineens op uit de zaak.
(Tekst gaat verder onder de video)
Brand in restaurant Klein Paramaribo in Assen

Instortingsgevaar

Het enige geluk dat Gajadhar heeft gehad is dat hij en Sanjana tijdig het pand hebben kunnen verlaten. "Ik ben zo blij dat ze wakker werd." Hij heeft verder nog geen idee hoe de brand heeft kunnen ontstaan. "Dat is aan de politie." Rond 09.00 uur werd het sein brand meester gegeven.
Gajadhar heeft nog geen stap binnen kunnen zetten om een indruk op te doen van de schade. "Ik mag niet naar binnen vanwege instortingsgevaar. Het beton is aangetast en de ijzeren balken in het gebouw zijn kromgebogen." Het pand beschouwt hij als verloren en wordt daarom vandaag al gesloopt.

Geen terugkeer in Rolderstraat?

Een wederopbouw op de huidige locatie ziet hij niet snel gebeuren. De gemeente wil vernieuwingen doorvoeren in de straat. "Ik verwacht dus niet dat we hier terug kunnen komen." Graag zou hij Klein Paramaribo nieuw leven in willen blazen. Hoe, is alleen nog de vraag.
"Het is ons kind, hè? We hebben ons hart en onze ziel erin gestopt. Maar we wachten eerst alles maar af. Dan kijken we dan wel wat we precies gaan doen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.