Pand Klein Paramaribo na brand onveilig en wordt gesloopt

Klein Paramaribo
De ravage na de brand bij restaurant Klein Paramaribo © RTV Drenthe - Josien Feitsma
Restaurant Klein Paramaribo is door de brand van vannacht volledig verwoest. Omdat het er niet meer veilig is, is de brandweer tot vanavond 20.00 uur bezig om het pand te slopen.
Het vuur brak vanochtend rond 5.30 uur uit en is sinds 9.00 uur onder controle. De bewoners die boven het restaurant wonen ontdekten het vuur en wisten op tijd naar buiten te komen. Niemand raakte gewond.
Wel heeft de brand het beton aangetast en is het metaal kromgetrokken. De brandweer heeft geoordeeld dat het niet veilig is om het pand zo te laten staan en is daarom begonnen met afbreken. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan.
Verslaggever Jeanine Hofsteenge vertelt bij het afgebrande restaurant Klein Paramaribo hoe de zaken ervoor staan.
Pand Klein Paramaribo onveilig en wordt gesloopt
De Veiligheidsregio Drenthe verstuurde vannacht een NL-Alert om mensen in de omgeving van het horecapand te waarschuwen voor rookoverlast. De eigenaar van het restaurant woont boven de zaak en kwam met de schrik vrij. Hij baalt enorm van de brand. "Alles wat we in de afgelopen tien jaar hebben opgebouwd, is in een klap weggevaagd", zegt hij.
Omdat het pand onveilig is, heeft de brandweer besloten om het pand vandaag nog te slopen. Bekijk hier de beelden.
Van restaurant Klein Paramaribo is door brand niets meer over

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.