NAC-fan in Emmen: Misschien naïef maar niet pessimistisch

Emmen versloeg NAC met 2-0 in de thuiswedstrijd (Rechten: Gerrit Rijkens)
Emmen versloeg NAC met 2-0 in de thuiswedstrijd (Rechten: Gerrit Rijkens)
Het is voor beide clubs misschien wel de wedstrijd van het seizoen: NAC tegen FC Emmen. Vanavond nemen ze het tegen elkaar op in Breda. Een belangrijke avond voor de fans. En hoe is dat als NAC-fan in Drenthe?
Hans Poppelaars kan dat weten. Hij is oud-marketing manager van NAC en werkt nu in het hol van de leeuw: Wildlands in Emmen. Poppelaars is een verstokte fan van de club uit Breda. "Ja ik ben een
diehard
NAC-fan. Ik heb, tot ik bij Wildlands ging werken, vijftien tot twintig jaar alle thuis- en uitwedstrijden gevolgd."

Op de fiets

Ook nu volgt Poppelaars de club nog op de voet. "Ik werk van maandag tot en met donderdag in Emmen en gelukkig zijn de wedstrijden bijna allemaal in het weekend. Dan ben ik thuis in Breda en fiets ik lekker naar het stadion. De uitwedstrijden laat ik tegenwoordig schieten, maar de uitwedstrijd van NAC in Emmen heb ik natuurlijk wel gezien. Dat was de eerste thuisoverwinning van FC Emmen ooit in de eredivisie."

Druk

Volgens Poppelaars is het een hele belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. "De druk aan de kant van NAC is wel een stuk groter. Het publiek verwacht toch wel wat van de ploeg. Niemand had verwacht dat NAC dit seizoen zo laag zou staan. FC Emmen is veel relaxter aan het seizoen begonnen en staat er beter voor, met een paar punten voorsprong. Als Emmen wint, lopen ze nog verder uit."

Vertrouwen

Toch heeft Poppelaars vertrouwen dat het goed komt met NAC. "Sinds we een nieuwe trainer hebben, is er een ander elan. Het is de laatste strohalm die we kunnen pakken. Misschien naïef, maar ik ben niet pessimistisch. Ik denk dat het 2-1 voor NAC wordt."
De wedstrijd in Breda begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen via Radio Drenthe en www.rtvdrenthe.nl.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.