Hannah Mae krijgt gouden plaat voor Back to you: 'Supermooie erkenning'

Hannah Mae
Hannah Mae kreeg de gouden plaat voor haar bekende single Back to you © Facebook/Hannah Mae Music
"Dat ik 'm gekregen heb, is bizar." Dat zegt een opgetogen Hannah Mae over de gouden plaat die ze gisteren ontving voor haar single Back to you. "Gewoon voor mijn eerste single ook", lacht de singer-songwriter uit Weerdinge.
Het nummer Back to you kwam uit in 2019 en werd een grote hit. Veel mensen hebben het lied leren kennen door de tv-reclame van supermarkt Plus. Een artiest krijgt een gouden plaat voor een single als hij 40.000 keer is verkocht en gestreamd.

Verrassing

"Ik wist al dat hij goud had gehaald, maar nog niet wanneer ik de gouden plaat zou krijgen. Mijn platenlabel had hem ook al, maar ze zochten nog naar een geschikt moment om hem aan me te geven", zegt de zangeres, die in werkelijkheid door het leven gaat als Hannah Schoonbeek. "Gisteren hadden we een meeting om te praten over nieuwe muziek en toen kreeg ik 'm als verrassing. Heel leuk!""
"Wat de gouden plaat voor me betekent? Aan de ene kant is het een supermooie erkenning voor wat ik doe en voor mijn muziek en ik ben er absoluut heel blij mee, maar aan de andere kant maak ik geen muziek om een gouden plaat te ontvangen", vertelt ze.
Back to you heeft haar daarnaast veel meer opgeleverd, stelt ze. "Vooral heel veel ervaring, want ik heb de afgelopen jaren heel veel opgetreden en veel mensen leren kennen binnen de muziekscene."

Nieuwe muziek

Op dit moment werkt Schoonbeek aan nieuwe muziek. Veel wil ze daar nog niet over kwijt. "Maar ergens voor de zomer komt er een nieuw liedje uit." Voor de gouden plaat heeft ze al een bestemming. "Mijn vriend heeft net een huis gekocht. Daarin komt een studio en daar komt 'ie te hangen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl