Vliegveld Eelde wil vluchten van Schiphol overnemen

vliegveld eelde
Vliegveld Eelde wil vluchten overnemen van Schiphol © Van Oost Media
Vliegveld Groningen Airport Eelde (GAE) wil de komende tijd vluchten overnemen van Schiphol. De Drentse luchthaven zegt de komende tijd twee extra vluchten per uur te kunnen uitvoeren. Volgens directeur Meiltje de Groot zijn er nog geen aanvragen van vliegmaatschappijen ontvangen.
Schiphol heeft maatschappijen opgeroepen dit weekend vluchten te annuleren vanwege de verwachte drukte. Eerder vandaag werd al besloten 28 vluchten te schrappen. Dat gebeurt na een onaangekondigde staking van bagage-afhandelaars van KLM afgelopen weekend. Een woordvoerder van KLM zegt dat de vluchten uit het rooster worden gehaald om de werkdruk te verlichten.

'Genoeg personeel op Eelde'

Directeur De Groot zegt genoeg bagage- en beveiligingspersoneel te hebben om de extra vluchten aan te nemen, terwijl personeelsproblemen volgens KLM juist het probleem vormen op Schiphol. De Groot verwacht vooral volgende week "een spannende week".
Bij Rotterdam The Hague Airport kwamen al wel meerdere verzoeken binnen om vluchten over te nemen, onder meer van KLM. Reisorganisatie Corendon verplaatst dit weekend twee vluchten van Schiphol naar het vliegveld van Rotterdam.

FNV niet verrast

FNV is niet verbaasd over de problemen op de luchthaven. "Wij hebben in vroeg stadium al gewaarschuwd voor chaos", aldus bestuurder David van de Geer. Hij rept van bedrijfsblindheid. "Eigenlijk is de grootste staking op Schiphol al een tijd aan de gang. Mensen weigeren namelijk daar te gaan werken tegen de huidige arbeidsvoorwaarden." Desondanks verwacht de vakbond aankomend weekend geen nieuwe staking van KLM-personeel.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.