Rondrit van FC Emmen met open bus door centrum gaat door

De burgemeester geeft toestemming
De burgemeester geeft toestemming © RTV Drenthe / Tom Meijers
De rondrit van FC Emmen in een open bus door het centrum van Emmen vanmiddag gaat door. Dat meldt burgemeester Eric van Oosterhout.
Het leek er gisteren op dat de rondrit uit het programma gehaald zou worden, door de politie en de gemeente. Dick Lukkien, trainer van FC Emmen, deed al een oproep aan de burgemeester om die bus te laten rijden. "Het moet gewoon een topfeestje worden. Eric, kom op man. Die bus moet gewoon rijden", riep hij gisteravond op.
De burgemeester heeft nu bekendgemaakt dat de bus inderdaad door het centrum mag rijden. Wel zijn er aanvullende maatregelen voor de veiligheid van de supporters genomen. "We maken er met elkaar weer een mooi feestje van", aldus Van Oosterhout op sociale media.
FC Emmen is voor het eerst kampioen geworden als profclub, in de Keuken Kampioen Divisie (de eerste divisie), ondanks dat de ploeg verloor van FC Eindhoven. Maar omdat de concurrentie ook verloor, is de titel veilig gesteld.
Dick Lukkien: 'Eric, die bus moet rijden!'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.