Sneeuw in Assen: Eerste WK Superbike-race gecancelled

MOTORSPORT - De eerste WK Superbike-race op het TT Circuit Assen is gecancelled. Vanwege de sneeuwval bleek de baan te koud en te nat.
Morgen komen de coureurs in twee lange races in actie. Op welke tijdstippen deze races worden verreden is nog niet bekend. 

De afgelaste race is een streep door de rekening van Michael van der Mark die een prima kwalificatietraining kende. De Rotterdammer klokte de tweede tijd achter klassementsleider Alvaro Bautista. Lees ook: Van der Mark baalt ondanks tweede tijd in kwalificatie in Assen

Aangepast programma op zondag 
Normaal gesproken zou op zondagochtend om 11:00 uur een korte sprintrace voor de WK Superbike klasse over tien ronden op het programma staan. Deze wedstrijd komt te vervallen en wordt vervangen door een race over de oorspronkelijke afstand van 21 ronden. 

De starttijden van de overige klassen blijven onveranderd. De WK Supersport 600 start om 12:15 uur, de tweede WK Superbike race om 14:00 uur en de afsluitende WK Supersport 300 race om 15:15 uur. 

Toegangskaarten ook morgen geldig 
Daarnaast maakte het TT Circuit Assen bekend dat door de afgelasting van de eerste race, kaartjes voor de zaterdag ook geldig zullen zijn voor entree op zondag.
Deel dit artikel: