Wat vind jij: Er moeten nieuwe sancties tegen Rusland komen, ook al wordt daardoor het leven nog duurder

tanken
Als er nieuwe sancties worden opgelegd aan Rusland, wordt tanken waarschijnlijk weer duurder © ANP/Rob Engelaar
Nederlandse huishoudens lijken nog lang niet af van de torenhoge inflatie. Waar economen hoopten dat prijzen in de tweede helft van het jaar niet meer zo extreem zouden stijgen, lijkt door die verwachting een streep te kunnen. Dat komt door mogelijke nieuwe sancties tegen Rusland, waar in Brussel aan wordt gewerkt, meldt De Telegraaf.
Onderdeel daarvan is een ban op Russische olie, die stapsgewijs richting het einde van het jaar zou worden ingevoerd. Dat zou betekenen dat benzineprijzen nog verder oplopen. Bovendien lopen steeds meer prijzen op door de extreem dure energie. Waarschijnlijk wil Brussel ook meer banken uit het internationale bankensysteem Swift gooien en komen er maatregelen tegen vastgoedaankopen.

Wat vind jij?

Hogere prijzen aan de pomp en nog langer extreme prijsstijgingen. Dat staat Nederlanders te wachten als Brussel deze week met een voorstel komt voor een boycot van Russische olie. De inflatie gaat nog verder omhoog." Wat vind jij? Terecht zolang Rusland oorlog voert tegen Oekraïne of gaat het veel te ver?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl