Otten met breuken in hand uitgeschakeld voor thuisrace

De crash van Dion 
Otten in beeld (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
De crash van Dion Otten in beeld (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
MOTORSPORT - Dion Otten uit Assen kan zondagmiddag niet van start gaan in de WK Supersport 300 race op het TT Circuit Assen. Bij een crash in de kwalificatie op zaterdagmiddag heeft de Kawasaki-coureur een breuk in de pols en in twee vingers opgelopen.
Otten crashte in het beginfase van de kwalificatie voor de B-groep van de WorldSSP300 klasse. De Assenaar kwam bij het aanremmen van de Geert Timmer chicane in aanraking met een andere coureur en smakte hard op het asfalt. De hand van Otten raakte onder de achterband van de Italiaan Bastiannelli en werd overreden.
Al voor de crash zette de WK-debutant een 20e tijd op de klokken in de gecombineerde tijdlijsten, waarmee hij zich rechtstreeks wist te plaatsen voor de hoofdrace op zondagmiddag.
Bij de eerste medische check werd echter al snel duidelijk dat het van racen niet gaat komen in Assen. Een breuk in de pols en in twee vingers houdt Otten voor de rest van het weekend aan de zijlijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.