Aangepast programma op zondag voor WK Superbike Assen

Duimen omhoog voor twee wedstrijden WK Superbike op zondag (Rechten: Archief)
Duimen omhoog voor twee wedstrijden WK Superbike op zondag (Rechten: Archief)
MOTORSPORT - De organisatie van het wereldkampioenschap Superbike heeft een aangepast programma bekend gemaakt voor de wedstrijddag op zondag in Assen. Door sneeuwval en koude omstandigheden werd de eerste race van de WK Superbikes afgelast. Deze race zal in zijn volledigheid verreden worden op zondagochtend.
Normaal gesproken zou op zondagochtend om 11:00 uur een korte sprintrace voor de WK Superbike klasse over tien ronden op het programma staan. Deze wedstrijd komt te vervallen en wordt vervangen door een race over de oorspronkelijke afstand van 21 ronden.
De starttijden van de overige klassen blijven onveranderd. De WK Supersport 600 start om 12:15 uur, de tweede WK Superbike race om 14:00 uur en de afsluitende WK Supersport 300 race om 15:15 uur.
Daarnaast maakte het TT Circuit Assen bekend dat door de afgelasting van de eerste race, kaartjes voor de zaterdag ook geldig zullen zijn voor entree op zondag.
Kampioenschapsleider Alvaro Bautista mag beide Superbikewedstrijden vanaf pole vertrekken. De Nederlander Michael van der Mark kwalificeerde zich als tweede.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.