Cor Timmerman uit Hoogeveen wint Drentse kennisquiz LOOS

LOOS
Winnaar Cor Timmerman met presentator Aaldert Oosterhuis © RTV Drenthe
Cor Timmerman uit Hoogeveen heeft de Drentse kennisquiz LOOS gewonnen en mag zich nu de 'meest loze Drent van 2022' noemen. In een spannende finale scoorde de 53-jarige Hoogevener de meeste punten en liet zijn twee medefinalisten achter zich.
Tijdens de eerste twee speelrondes gingen de drie finalisten nog gelijk op. Maar na de beruchte derde ronde, waarbij de kandidaten geblinddoekt woorden moesten leggen met magneetletters, viel het doek voor Femmy Auwema uit Klijndijk.
Frens Slagter uit Assen wist het Timmerman nog knap lastig te maken in de finaleronde. Zowel Slagter als de Hoogevener hadden in deze ronde drie vragen goed en dus stelde presentator Aaldert Oosterhuis een benaderingsvraag. De lengte van het TT-circuit in Assen leverde Timmerman uiteindelijk de winst op.

'Hier durf ik mee thuis te komen'

Timmerman won, behalve een mooie glazen trofee, een tablet en hij mag zich een jaar lang de 'meest loze Drent' noemen. "Geweldig! Mijn vrouw heeft me opgegeven, dus hier durf ik wel mee thuis te komen", aldus de Hoogevener die in zijn woonplaats zeer actief is voor voetbalvereniging HZVV en zich ook erelid van de club mag noemen. Daarnaast heeft Timmerman hetzelfde beroep als zijn naam en is hij tevens hobbyboer.
LOOS, de kennisquiz over de Drentse streektaol, topografie, geschiedenis en actualiteit is een samenwerkingsproject van RTV Drenthe en het Huus van de Taol.
De finale van LOOS gemist? Hier kun je hem alsnog bekijken!

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.