Hoogeveens hardloopfeest trekt liefhebbers uit (bijna) heel Nederland

Daar wilden ze vorig jaar ook naar toe: de finish (Rechten: RTV Drenthe)
Daar wilden ze vorig jaar ook naar toe: de finish (Rechten: RTV Drenthe)
Even na half twee vertrekken de deelnemers voor de 10 Engelse Mijl van de Cascaderun in Hoogeveen. Het koningsnummer, zou je kunnen zeggen. Aansluitend vertrekken de lopers voor 5 Mijl. Maar de kinderen van de Unicefloop zijn dan al binnen, net als de deelnemers aan de GigaG Cascaderun.
De duizenden lopers vertrekken vanaf het Raadhuisplein. Uit bijna het hele land weten de hardlopers Hoogeveen te vinden - alleen uit Zeeland verschijnt er niemand aan de start.

Oudere jongere

De organisatie heeft uitgezocht dat de deelnemers gemiddeld 39 jaar oud zijn. Dat gemiddelde wordt aardig opgetrokken door de oudste deelnemers. Bij de 5 Mijl staat een 81-jarige oudere jongere aan de start, een 80-jarige vertrekt vandaag voor de 10 Mijl.
Toch zullen veel ogen gericht zijn op de wedstrijdlopers. De winnaar van vorig jaar, de Keniaan Nicholas Makau, probeert vandaag zijn overwinning te prolongeren.
Hoe de run ook verloopt, voor zes deelnemers is het sowieso een feestje: zij zijn vandaag jarig!

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.