Machteloos Hoogeveen onderuit in topper tegen SDO

VOETBAL - Hoogeveen heeft de topper tegen SDO verloren. De ploeg van trainer Nico Haak ging met 0-2 ten onder en moet de koppositie afstaan.
SDO en DEM gaan aan de leiding in de hoofdklasse A met 50 punten uit 25 wedstrijden. Hoogeveen staat derde met twee punten minder, maar ook twee wedstrijden minder gespeeld.

Weinig opwinding

De eerste grote kans in de wedstrijd was voor de gasten uit Bussum, maar doelman Nick Borgman won het één op één duel met spits Jesse van Huisstede. Hoogeveen was gewaarschuwd, gaf het daarna weinig weg, maar creëerde zelf ook weinig.
Na een half uur spelen moest Borgman opnieuw redding brengen na een gevaarlijke vrije trap van SDO. Twee minuten later nam Tom Heerkes eindelijk het vijandelijke doel een keer onder vuur. Doelman Rolf Hazelaar bracht echter redding. De grootste kans voor rust was voor Kjelt Engbers. Bjorn Zwikker gaf Engbers een niet te missen kans, die door de spits toch nog werd gemist. Zonder doelpunten zochten beide ploegen na 45 minuten de kleedkamer op.

Achterstand

Ook de beginfase van de tweede helft leverde weinig opwinding op. Beide ploegen wilden wel, maar er ging meer mis dan goed. Na ruim een uur spelen kwamen de gasten op voorsprong. Theo Visser strafte slordig verdedigen af en schoot de 0-1 binnen.
Nog geen tien minuten later kwam SDO zelfs op 0-2. Andy Kreeft wilde een voorzet wegwerken, maar schoot de bal, volley, snoeihard achter Borgman.
In de slotfase ging de thuisclub op zoek naar de aansluitingstreffer maar een machteloos Hoogeveen bleef ook doelpuntloos.