SVBO verliest van Noordster en groeiende zorgen voor Nieuw Buinen

VOETBAL - SVBO heeft vanmiddag de zegereeks van laagvlieger Noordster niet kunnen stoppen. De ploeg uit Barger-Oosterveld ging met 2-0 onderuit. Hiermee groeien ook de zorgen ook voor Nieuw Buinen, dat verloor van Heerenveen.
Voor de Drentse ploegen waren er deze speelronde geen verschuivingen. vv Emmen staat aan kop, maar voelt nu de hete adem van SWZ en VKW in de nek. Emmen heeft 45 punten uit 21 wedstrijden en VKW uit Westerbork heeft er 44 uit 21. GOMOS en SVBO zijn vierde en vijfde, met allebei 33 punten. GOMOS behaalde dit aantal in 19 wedstrijden, SVBO in 21. 

Bekijk nu: De uitzending van Onze Club

GAVC - GOMOS 1-2
GOMOS won op bezoek bij GAVC met 1-2. De formatie uit Norg had na een kwartier spelen al een voorsprong te pakken. Joris Adams tekende voor de openingstreffer, maar die bleef slechts kort staan want na twintig minuten spelen kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Vlak voor tijd ging de winst alsnog naar GOMOS. Een strafschop werd benut door Ronald Sloots. 
 
Noordster - SVBO 0-2
Waar SVBO vorige week nog ruim won van een laagvlieger, ging het vandaag mis tegen Noordster. De equipe uit Emmen kwam na een half uur op achterstand. Na een uur spelen deelde Noordster de genadeklap uit, door de 0-2 te maken en zo de Drentse manschappen in mineur naar huis te sturen.

Heerenveen - Nieuw Buinen 1-0
De zorgen voor Nieuw Buinen worden groter en groter. Nadat de hekkensluiter vorige week verloor van directe concurrent Noordster, wist het vandaag ook geen punten te grijpen tegen Heerenveen. De wedstrijd leek nog wel op een bloedeloos gelijkspel af te stevenen, maar toen was daar Thymo de Vries die Nieuw Buinen toch met lege handen achterliet.