Koploper vv Emmen met lege handen tegen concurrent Sneek

VOETBAL - Koploper vv Emmen had thuis aan de Meerdijk goede zaken kunnen doen in de strijd om het kampioenschap. Achtervolger SWZ uit Sneek besliste het onderlinge treffen echter met 1-2.
Ondanks deze nederlaag blijft Emmen aan kop, maar komt SWZ wel op gelijke hoogte. Beide teams hebben nu 45 punten. De ploeg van trainer Hendrik Oosting heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de formatie uit Sneek. VKW staat met een punt minder op de derde plaats. De club uit Westerbork speelt over twee weken tegen Emmen.
Bekijk nu online: De uitzending van Onze Club

Sneek sterker

Gesteund door een bus vol Friezen begonnen de gasten sterker aan de wedstrijd. Dit zonder overigens grootse kansen te creëren. De wedstrijd werd pas het aanzien waard toen Emmen uit zijn schulp kroop. Aan de hand van Sander de Grote creëerde de lijstaanvoerder verschillende kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Op slag van rust deden de gasten dat wel. Een goede voorzet werd slecht verwerkt door de verdedigers van Emmen, waarna Gerben Visser er als de kippen bij was en voor de 0-1 ruststand tekende.
Deze score was vooral gezien de laatste 20 minuten van de eerste helft ietwat tegen de verhoudingen in. Daarom gingen de mannen van Oosting ook door met waar ze de eerste helft mee had afgesloten. Al binnen een minuut had Yannick Arends de gelijkmaker op zijn schoen maar miste van dichtbij.

Loon na werken

Een kwartier na rust kreeg Emmen eindelijk loon naar werken. De Grote zette met een prima pass Nick Kroeze vrij voor het doel: 1-1. Het was ook het begin van een rommelige fase met vele overtredingen en een aantal gele kaarten voor beide ploegen.
Tien minuten voor tijd besliste de topscorer van SWZ de wedstrijd. Gerben Visser zag zijn te zwak ingeschoten vrije bal pardoes achter Lars van der Zwaluw belandden. Dit slippertje van de doelman kwam Emmen niet meer te boven.