30.500 toeschouwers bij WK Superbikes in Assen

MOTORSPORT - De WK Superbikes in Assen trok dit weekend 30.500 toeschouwers over drie dagen. Dat zijn er 3500 minder dan vorig jaar.
Volgens Peter Schorer, perschef van het TT Circuit Assen, is het gissen naar de redenen voor de lagere cijfers dan vorig jaar. "Het weer zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld. Het mooie weer heeft vorig jaar wellicht meer toeschouwers naar Assen doen komen en dit jaar bleven de echte Superbike-fans over."

Daarnaast wordt het kampioenschap in de WK Superbikes gedomineerd door maar één man en dat is Alvaro Bautista. De klasse van Ducati-coureur zorgt dit seizoen tot nu toe voor minder spanning in het kampioenschap. "Maar de racefans weten wel dat Michael van der Mark in Assen altijd iets meer kan en ik denk dat de toeschouwers wat dat betreft waar voor hun geld hebben gekregen met twee geweldige races, wat resulteerde in zijn beste resultaten van het seizoen. Bovendien zag het publiek ook nog een fantastische race van Scott Deroue, die tweede werd in de WK Supersport 300." 

Meer over de WK Superbikes in Assen: 
Tien uit tien voor Bautista, Van der Mark op podium in 1e race in Assen
Bautista ook in race 2 oppermachtig, ijzersterke 2e plek Van der Mark
Michael van der Mark: Natuurlijk is Bautista te verslaan
Deel dit artikel: