Roden met de schrik vrij: 4-5 na hete slotfase

VOETBAL - Roden houdt ook na de 19e wedstrijd van het seizoen de beste papieren in de 2e klasse K van het zondagvoetbal. De ploeg van trainer Harry Zwiers won met 5-4 bij LSC 1890 in Sneek, maar het ging nog bijna mis in Friesland.
Na een onvervalste hattrick van clubtopscorer Robin van der Tuin (hij scoorde drie keer binnen een half uur) leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Drentse club. De tegengoal, vlak voor rust, was even vervelend maar na goals van Martijn Smit en Rik van Dijk na rust leek het duel wel gespeeld. Maar niets was minder waar. In een tijdsbestek van zes minuten kwam LSC 1890 terug tot 4-5. 

Roden kraakte en bijna werd de gemakzucht in het laatste half uur de ploeg fataal, maar zover kwam het dus niet. 

Bekijk nu: De uitzending van Onze Club

Koppositie heroveren 
Door de zege heeft Roden nu 43 punten uit 19 duels. Daarmee staat de ploeg tweede achter Hoogezand. De ploeg heeft 45 punten, maar dan uit 21 wedstrijden. Komend weekend kan Roden de koppositie heroveren, als het de twee thuiswedstrijden in het paasweekend (tegen Jubbega en GVAV-Rapiditas) weten te winnen. 

Peize pakt belangrijk punt 
In diezelfde 2e klasse K pakte hekkensluiter Peize een punt tegen Helpman (1-1) waardoor het gat naar de ploeg boven de rechtstreekse degradatiestreep, Olyphia, is teruggebracht tot één punt. Olyphia heeft overigens wel een duel minder gespeeld dan Peize
Meer over dit onderwerp:
voetbal Onze Club amateurvoetbal vv Roden
Deel dit artikel: