Zwemmen met je boxershort aan? Niet in Veenhuizen

Nog een paar weken geduld en dan gaan de eerste buitenzwembaden weer open. Ook in Veenhuizen zijn ze druk bezig om alles op tijd klaar te krijgen. Zo wordt alles nog even schoongemaakt en krijgt het bad hier en daar een likje verf. Ook is er vanaf komend zwemseizoen een nieuwe regel: boxershorts onder zwembroeken zijn verboden.
"Dat is blijkbaar modieus", zegt zwembadvoorzitter Freddie van der Beek. "De jongens dragen hun boxershort op zo'n manier dat je de merknaam kunt zien." De reden dat het ondergoed nu verboden is? Simpel: hygiëne. "De poepbacterie is heel gevaarlijk. Als die in het water komt, hebben we een heel groot probleem. Dus boxershorts willen we hier niet meer hebben."

Geen plastic
Wat het zwembad ook niet meer wil hebben, is plastic. Van der Beek. "We willen plastic-arm worden." Een kopje koffie krijg je in Veenhuizen voortaan in een kartonnen bekertje. "We willen op deze manier een kleine bijdrage aan het milieu leveren."

Vrijwilligers zijn de komende tijd hard bezig om het tachtig jaar oude zwembad, dat eigenlijk compleet gerenoveerd moet worden, klaar te maken voor de zomer. "11 mei gaan we weer open", vertelt de voorzitter, die nog op zoek is naar vrijwilligers voor de kiosk. "We moeten de kleedhokken nog schoonmaken en rondom het bad moet alles weer onkruidvrij worden."

Nieuw paviljoen
Het zwembad heeft dit jaar voor het eerst een paviljoen. "Vooral 's ochtends hebben we veel oudere zwemmers, die daarna gezellig nog even een kopje koffie willen drinken. Soms is het dan nog een beetje fris, dus kunnen ze bij het paviljoen zitten."
Deel dit artikel: