Veel animo voor woonstudio's De Flint in Emmen

Het loopt storm voor de gloednieuwe woonstudio's in het voormalig schoolgebouw De Flint voor jongeren aan de Flintstraat in Emmen. In het oude gebouw van het Drenthe College komen 88 woonstudio's voor jongeren.
Inmiddels hebben 240 geïnteresseerden zich gemeld bij vastgoed-dienstverlener Actief. Zij krijgen een inschrijfformulier toegestuurd. Geïnteresseerden kunnen zich nog melden tot aanstaande zondag. Na de Pasen worden de eerste mensen uitgenodigd voor een bezichtiging en een kennismakingsgesprek. 

De studio's zijn tussen de 22 vierkante meter en 77 vierkante meter groot, met allemaal een eigen keuken en badkamer. De woonruimtes op de begane grond hebben een eigen tuin. De huurprijzen variëren tussen de 420 en 790 euro. De Flint wordt energiezuinig ingericht en verbouwd. Het is gasloos en wordt volledig voorzien van zonnepanelen. 

Ook komt er een experiment met auto's die de bewoners kunnen delen, van een bestelbusje tot een boodschappenauto. De eerste bewoners komen begin juli.

Projectontwikkelaar Peter van Dijk kocht het oude school gebouw in 2016 van het Drenthe College. Het gebouw is in handen van zeven beleggers uit de regio. 

Meer over dit onderwerp:
gemeente Emmen Emmen Flintstraat jongeren wonen
Deel dit artikel: