Cel en tbs voor steekincident Emmer wijk Bargeres

steekpartij Ekselerbrink Emmen
Bij de steekpartij raakte iemand zwaargewond © Persbureau Drenthe
Voor een steekincident in de woonwijk Bargeres in Emmen is een 26-jarige man uit Emmen veroordeeld tot twee jaar cel en tbs met dwangverpleging. De rechter vindt poging tot doodslag bewezen.
Het slachtoffer werd eind augustus vorig jaar in een wooncomplex aan de Ekselerbrink dertien keer gestoken. Hij liep een klaplong en leverschade op. De man had kunnen overlijden, oordeelde de rechter. De Emmenaar beriep zich op noodweer, maar daar was geen sprake van, vindt de rechter. Op camerabeelden is te zien dat de Emmenaar via de galerij meerdere keren naar de woning van het slachtoffer liep. Hij had daarbij een mes in z'n handen.

Aan het lot overgelaten

Het incident gebeurde rond drie uur in de nacht, na een avond drank- en drugsgebruik. Nadat hij het slachtoffer had gestoken, liep de Emmenaar weg. De officier van justitie eiste een langere celstraf van drie jaar en een tbs met voorwaarden (zonder een gedwongen opname). Ze wilde de Emmenaar, die nog nooit eerder klinisch is behandeld, een laatste waarschuwing geven. De Emmenaar gaf aan dat hij daaraan wilde meewerken.

Te groot risico

De rechter vindt dat te risicovol. De twintiger heeft niet alleen een gebrekkige ontwikkeling en een psychische stoornis, maar kampt ook met een verslavingsprobleem. De rechter twijfelt eraan of de man zich wel aan de opgelegde voorwaarden kan houden. Daarbij speelt volgens de rechter mee, dat de Emmenaar binnen de gevangenismuren meermalen betrokken is geweest bij geweldsincidenten. De rechter legde hem een lagere celstraf op, zodat sneller met de tbs-behandeling kan worden begonnen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.