Twee weken lang geen treinen tussen Meppel en Hoogeveen

NS Station Hoogeveen
Geen treinen voorlopig op station Hoogeveen © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Reizigers tussen Zwolle en Groningen moeten de komende weken rekening houden met extra reistijd. Vanwege werkzaamheden aan het spoor bij Hoogeveen rijden er tot maandag 23 mei geen treinen tussen Assen en Meppel.
Vanaf morgenochtend is het spoor bij Hoogeveen dicht. Spoorbeheerder ProRail verlegt de spoorboog iets, zodat in de toekomst treinen minder hard hoeven te remmen bij Hoogeveen. In plaats van 80 kilometer per uur, kunnen treinen dan 140 rijden. Het levert een tijdwinst op van zo'n 75 seconden.
Ook het station Hoogeveen wordt aangepakt zo krijgen de perrons nieuwe zitjes. Verder wordt de veiligheid van de spoorwegovergang Toldijk/Pesserstraat verbeterd.
Daarnaast staan tussen Groningen en Assen werkzaamheden gepland. Vanaf aanstaande dinsdag gaat ook het traject tussen Assen en Groningen dicht. Dat duurt volgens de NS tot 20 mei.

Bussen

Vanwege het werk aan het spoor worden er bussen ingezet tussen Meppel, Hoogeveen, Beilen en Assen. Tussen Assen en Meppel rijden snelbussen. De busrit levert een half uur extra reistijd op.
Er wordt de komende weken dag en nacht gewerkt. Maar dat is niet genoeg om al het werk voor 23 mei af te krijgen. ProRail heeft al aangekondigd dat er een tweede periode van werkzaamheden aan het spoor komt, waarin treinen niet kunnen rijden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.