Weer meer meldingen discriminatie van mensen met beperking

Voor het vierde jaar op rij hebben de discriminatiemeldpunten in het Noorden meer meldingen gekregen van discriminatie van mensen met een beperking of chronische ziekte. Het aantal meldingen van discriminatie op basis van huidskleur bleef nagenoeg gelijk.
Dat blijkt uit de Monitor Discriminatie 2018 Noord-Nederland van het Discriminatie Meldpunt. Daarin zijn de cijfers te vinden van het aantal meldingen van discriminatie dat gedaan is bij het Discriminatie Meldpunt, het College voor de Rechten van de Mens en bij de politie. 

Meer meldingen 
In Noord-Nederland kwamen bij het Discriminatie Meldpunt vorig jaar 71 meldingen binnen van discriminatie op basis van een handicap, ten opzichte van 60 meldingen in 2017, 44 meldingen in 2016 en 35 in 2015.

In totaal kwamen er 785 meldingen binnen vanuit Noord-Nederland bij alle drie de organisaties. De meeste meldingen werden gedaan van discriminatie op basis van herkomst, huidskleur en seksuele geaardheid, gevolgd door discriminatie van mensen met een beperking en discriminatie op basis van geslacht. 

Drenthe minste van het Noorden
In Drenthe kwamen de meeste meldingen bij het Meldpunt en de politie binnen vanuit de gemeente Emmen (47). Daarna kwamen vanuit Assen (37) en Hoogeveen (27) de meeste meldingen.

In totaal werd er in Drenthe 169 keer melding gemaakt van discriminatie. Een stuk minder dan in Groningen (281) en Friesland (301).