Drukte bij Bevrijdingsfestival Assen: 'Toegangspoorten zijn gesloten'

Bevrijdingsfestival 2022 rij
Lange rij voor de toegang van het Bevrijdingsfestival. 'Je komt het terrein niet meer op' © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Assen roept wederom mensen op om niet naar Assen te komen. Dat is besloten na overleg met de instanties. "De toegangspoorten zijn gesloten", meldt de organisatie.
Eerder vanmiddag, rond half vijf, werd ook al opgeroepen om niet naar Assen te komen, vanwege de drukte. Voorzitter Ger Boes schatte toen in dat er tussen de 25.000 en 35.000 mensen op het terrein waren. "Het is nog nooit zo druk geweest." Ongeveer een uur later was het terrein weer toegankelijk.

'Komt door line-up'

Boes denkt dat de drukte mede komt door het Bevrijdingsfestival in Groningen, waar je entree moet betalen om het terrein op te komen. Die geluiden hoorde hij van de week al aankomen. "Ik hoorde van iemand die twee kroegen heeft in Groningen dat iedereen naar Assen gaat." Overigens zegt Boes dat de drukte toch ook komt vanwege de line-up in Assen. "We hebben hier een artiest uit Groningen", doelt hij op Kraantje Pappie. "Kijk wat er gebeurt."
De voorzitter kijkt glunderend over het terrein. "We hebben hier prachtige muziek. En met dit weer. Iedereen is weer toe aan een festival. Mooier kan het niet. Het is echt fantastisch."
In dit artikel volgen we de hele dag het Bevrijdingsfestival in Assen. Op Radio Drenthe zijn de hele middag bijdragen te horen vanaf het festivalterrein.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl