Elim heeft in topper geen kind aan Nieuwleusen

Ruim 450 toeschouwers bekeken de topper tussen Elim en Nieuwleusen (Rechten: RTV Drenthe/René Posthuma)
VOETBAL - Elim heeft de topper in de zaterdag 3e klasse D tegen Nieuwleusen met 4-1 gewonnen. Maar omdat ook koploper SVM de inhaalwedstrijd tegen Bant wist te winnen blijft de ploeg van trainer Jan-Otto Benjamins tweede.
SVM heeft 50 punten uit 22 wedstrijden. Elim heeft één punt minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Nieuwleusen blijft derde, maar heeft nu zes punten minder dan de ploeg uit Marknesse, maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

Strafschop

Elim kwam beter uit de startblokken, maar de gasten waren op de counter ook een paar keer gevaarlijk. Na 21 minuten spelen gaf scheidsrechter Annen de thuisclub een strafschop, die door Emiel Njagul werd binnengeschoten.
Na de 1-0 kreeg Nieuwleusen twee goede kansen, maar Alex Padding hield zijn doel schoon. In de 33ste minuut verdubbelde Mike Doldersum de score. De spits schoot, na een goede individuele actie, de 2-0 binnen.

Beslissing

Vijf minuten voor rust leek Jay Doldersum de wedstrijd al op slot te gooien. De middenvelder schoot van afstand raak (3-0).
Na rust ging Elim vrolijk verder met waar het gebleven was, scoren. Herman Klomp maakte binnen de tien minuten de 4-0.
Halverwege de tweede helft deden de gasten iets terug. Youri Benjamins sloeg de bal met zijn arm van de doellijn. Merkwaardig genoeg kreeg de aanvoerder slechts geel, maar Reinier Meijerink benutte de strafschop wel (4-1). Elim was weer bij de les en speelde de wedstrijd rustig uit.