Inge Sikkens van Heel Holland Bakt uit Roden blikt terug op haar deelname

Inge Sikkens deed mee aan HHB
Inge Sikkens deed mee aan Heel Holland Bakt © RTV Drenthe
Bakker klaar? Bakken maar! Zo begint presentator André van Duin elke Heel Holland Bakt-show. Inge Sikkens (60) uit Roden bakt een taart met ons - thuis in haar keukentje - om terug te blikken op haar deelname aan het programma.
"Ik ga een victorian spongecake maken", zegt ze enthousiast. We geven haar anderhalf uur de tijd. "Anderhalf uur!?", roept ze. "Nou, eerst maar eens m'n schort voor."
"Het was een van de leukste ervaringen van m'n leven", zegt ze, terwijl ze in een beslagkom staat te roeren. "Vooral de interactie met de groep. Ik denk dat zoiets altijd bindt: je hebt een gezamenlijk doel, dat is bakken. Het is gezellig, en je bent steeds allemaal blij dat je door bent."

Winnaar Enzo

In aflevering 5 vloog Sikkens er dit jaar uit, omdat ze een cake liet aanbranden. Zaterdagavond was de finale van het programma. Die keek ze met een groep deelnemers, thuis, bij winnaar Enzo op de bank. "Het was heel erg leuk. We hadden echt een feestje. En het was zijn moment." Was hij een terechte winnaar? "Ja, ik vind van wel." Maar als de andere twee hadden gewonnen, had Sikkens dat ook helemaal niet gek gevonden.
Inge Sikkens blikt terug op haar deelname aan Heel Holland Bakt
Hoewel Inge het niet tot de finale schopte, kijkt ze tevreden terug op haar deelname aan het programma. "Je bent al blij dat je er staat, de laatste tien. Dat is aan velen niet voorbehouden. En je denkt vooral: als ik maar niet in de eerste aflevering er al uitlig. Dat wil je niet. Nou, uiteindelijk heb ik vijf van de acht leveringen meegemaakt. Dus ik ben trots op mezelf."
En dat mag ook wel, want wie mee wil doen met het programma, moet nogal wat in huis hebben. "Je moet kunnen laten zien dat je capabel bent om goed te bakken. Maar ook dat je tegen stress kan, dat je goed op tv overkomt en dat je een beetje gezellig bent. Want het programma is natuurlijk gezelligheid."

Mooie uitspraken en looks

Door kijkers werd Inge onder andere geroemd om haar mooie uitspraken. "Kop d'r veur", riep ze bijvoorbeeld. En ook haar hele verschijning bleef niet ongemerkt. Zo werd ze door veel kijkers vergeleken met Betty Boop. En dat is niet heel gek, want daar is Sikkens groot fan van. "Ik vind haar erg leuk, en spaar ook veel van haar."

Een eigen bakprogramma?

Nu het programma erop zit, gaat Inge lekker door met bakken. Ze gaat workshops geven, en ze heeft een droom: een eigen bakprogramma! "Gewoon gezellig, lekker kletsen, en samen iets bakken. Dat lijkt me mooi, dat verbindt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl