Kaartverkoop FC Emmen - FC Groningen uitgesteld

FC Emmen zou op 28 april thuis spelen tegen FC Groningen (Rechten: ANP/Siese Veenstra)
FC Emmen zou op 28 april thuis spelen tegen FC Groningen (Rechten: ANP/Siese Veenstra)
VOETBAL - FC Emmen heeft de kaartverkoop voor de thuiswedstrijd tegen FC Groningen uitgesteld. De tickets zouden vanmiddag vanaf 12:30 uur over de virtuele toonbank gaan, maar dat laat nog even op zich wachten.
FC Emmen stelt de kaartverkoop uit in afwachting van een gesprek tussen de KNVB en de achttien eredivisieclubs. Die praten vandaag over de logistieke gevolgen van het Champions League-succes van Ajax voor de eredivisie.

Verplaatsen speelschema

De Amsterdammers bereikten dinsdag de halve finale van het kampioenenbal. Het eerste duel tegen Tottenham Hotspur staat gepland voor 30 april en dat zou te dicht op de wedstrijd tegen De Graafschap op 28 april zijn.
De KNVB heeft nog niets naar buiten gebracht over eventuele scenario's, maar het verplaatsen van het speelschema zou volgens diverse media de meest waarschijnlijke optie zijn.
Omdat in de laatste twee speelronden van de eredivisie alle wedstrijden gelijktijdig worden afgewerkt, heeft een verplaatsing van de wedstrijd van Ajax ook gevolgen voor FC Emmen. De Emmenaren zouden het op 28 april thuis opnemen tegen FC Groningen. Omdat die speeldag niet meer zeker is, wordt gewacht met het verkopen van losse kaarten.
Vandaag praten alle achttien clubs over het verdere verloop van de competitie. Als de clubs het eens worden, zou het kunnen dat de eredivisie niet eindigt op 12 mei, maar op 19 mei.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.