FC Emmen - FC Groningen laatste wedstrijd van het seizoen

FC Emmen - FC Groningen wordt de laatste eredivisiewedstrijd van het seizoen (Rechten: Gerrit Rijkens)
FC Emmen - FC Groningen wordt de laatste eredivisiewedstrijd van het seizoen (Rechten: Gerrit Rijkens)
Speelronde 33 in de eredivisie wordt verplaatst naar woensdag 15 mei om 19.30 uur. Dat betekent dat FC Emmen - FC Groningen de laatste eredivisiewedstrijd van het seizoen voor Emmen is.
Dat heeft de KNVB bekendgemaakt. De complete speelronde wordt twee weken verplaatst vanwege het Champions League-succes van Ajax.

Te dicht op elkaar

De Amsterdammers plaatsten zich dinsdag namelijk voor de halve finale van het kampioenenbal. Daarin is Tottenham Hotspur de tegenstander. Het eerste duel tegen de Engelsen is op 30 april en daar had de KNVB geen rekening mee gehouden bij het opstellen van het speelschema.
Op 28 april stond een speelronde in de eredivisie gepland. Omdat die wedstrijden te dicht op elkaar zitten, gingen de clubs vandaag om tafel.

Lees meer: Kaartverkoop FC Emmen - FC Groningen uitgesteld

Concurrenten Emmen

Uitkomst is dat de 33ste speelronde verplaatst wordt naar 15 mei. FC Emmen speelt dan tegen FC Groningen en De Graafschap tegen Ajax. Een mogelijke kampioenswedstrijd waar de Amsterdammers geen warme herinneringen aan bewaren.
Excelsior, één van de concurrenten van FC Emmen in de strijd tegen degradatie, neemt het op tegen AZ. NAC speelt thuis tegen PEC Zwolle en Fortuna Sittard thuis tegen Feyenoord.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.