Grote ploegen aan de start van Slag om Norg

Veenhuizen
Renners in koers tijdens een eerdere editie van Slag om Norg © website: Slag om Norg
WIELRENNEN - Grote wielerploegen als UAE Team Emirates, Alpecin Fenix, TotalEnergies en Lotto Soudal hebben zich aangemeld voor de negende editie van de Slag om Norg. De wielerkoers, die voor een groot deel over onverhard terrein gaat, staat voor zaterdag 16 juli op het programma.
Buiten de grote internationale ploegen staat ook het VolkerWessels Cycling Team met renners uit de regio aan de start. Hetzelfde geldt voor het Deense Riwal Cycling, de ploeg van Elmar Reinders uit Assen.
In totaal doen er achttien ploegen uit negen verschillende landen mee aan de eendagskoers. De wedstrijd wordt sinds 2012 verreden. De laatste twee jaar ging het evenement niet door in verband met corona. De Slag om Norg is één van de vijf evenementen van Enforce Sportevents. Na wat personele wisselingen bestaat de naam Bolane Sportevents niet meer.

Evenementen

Buiten de wielerkoers Slag om Norg is deze organisatie ook verantwoordelijk voor de mountainbike-koers Bartje 200 die op zondag 19 juni op de kalender staat. Op 3 september volgt dan de Veldslag om Norg, eveneens voor mountainbikers.
Er wordt ook gewerkt aan een nieuwe wedstrijd over onverharde wegen: de Gravel One Fifty. Naast een profeditie is er een prestatietocht voor recreanten over 75 of 150 kilometer. Het evenement staat op de planning voor 17 september.
Het jaar wordt afgesloten met de Drenthe 200. De mountainbike-monstertocht over 200 kilometer die vaak onder heroïsche omstandigheden wordt verreden ging vanwege corona twee jaar op rij niet door. Van de 1.500 deelnemers die zich voor de editie van 2020 hadden aangemeld zijn inmiddels 1.300 inschrijvingen doorgeschoven naar het einde van dit jaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.