Yosan Wegihu Teame is Drents voorleeskampioen

Yosan Wegihu Teame met de oorkonde (Rechten: Biblionet Drenthe)
Yosan Wegihu Teame met de oorkonde (Rechten: Biblionet Drenthe)
Yosan Wegihu Teame uit de gemeente Coevorden is gisteravond voorleeskampioen van Drenthe geworden. Ze won met een fragment uit het boek 'Suus en Steef op reis' door Joke de Jonge.
In de voorrondes nam ze het op tegen basisscholieren uit de provincie. Eerst op haar eigen school, daarna in de halve finales en ten slotte in de provinciale finale gisteravond. Die vond plaats in Podium Zuidhaege in Assen.
Yosan gaat naar CBS De Fontein in Sleen. Sinds zes jaar woont ze met haar familie in de gemeente Coevorden. Van oorsprong komt ze uit Eritrea.
Omdat ze Drents voorleeskampioen is geworden, mag ze Drenthe vertegenwoordigen in de landelijke finale. Die is op 22 mei in de schouwburg in Amstelveen en wordt gepresenteerd door Klaas van Kruistum. Manon Sikkel (auteur en Kinderboekenambassadeur) en Bart Tuinman van het Jeugdjournaal zitten onder andere in de landelijke jury.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.