Mannen uit Assen en Norg opgepakt voor miljoenenfraude met coronasteun

Inval FIOD fraude coronasteun
Een van de invallen was in Tynaarlo © Persbureau Meter
Twee mannen uit Assen (26) en Norg (53) zijn vandaag opgepakt voor het plegen van fraude bij het aanvragen van coronasteun. Dat meldt de FIOD, de opsporingseenheid van de belastingdienst.
Het duo wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij het onterecht aanvragen van 6 miljoen euro aan TVL-steun (Tegemoetkoming Vaste Lasten). Deze regeling werd aan het begin van de coronapandemie opgezet om ondernemers te compenseren voor hun omzetverlies.

Nog drie verdachten

Op de aanvragen van de verdachten stonden volgens de FIOD zeer hoge bedragen die zij verwachtten om te zetten, veel hoger dan die eerder bij de Belastingdienst waren aangegeven. "Daardoor leek het dat de ondernemers door de corona-epidemie een grotere omzetdaling hadden dan in werkelijkheid het geval was", meldt FIOD in een verklaring. Op die manier probeerden zij onrechtmatig coronasteun te ontvangen.
Naast de Drenten die zijn opgepakt, zijn drie verdachten uit Groningen, Leek en het Gelderse Renkum aangehouden. De woningen van de verdachten zijn doorzocht, net als drie kantoorpanden, waarvan twee in Tynaarlo en Noordenveld. Verder zijn 19.000 euro, drie auto's en administratie in beslag genomen.
Aanleiding voor het onderzoek naar de verdachten was een aangifte van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, die steunmaatregelen tijdens de coronacrisis uitvoerde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl