Wat vind jij: Ook de middenklasse moet geholpen worden om de inflatie aan te kunnen

geld
Ook voor mensen met een middeninkomen wordt het er niet makkelijker op © ANP/HH/Venema Media
De laagstbetaalden in ons land krijgen er in de cao's die worden afgesloten vaak meer bij dan hun hoger ingeschaalde collega's. Bij de politie krijgt een jonge agent er dit jaar 4 procent bij, zijn ervaren collega hooguit 3,4 procent. In de zorg is het verschil nog groter, meldt De Telegraaf. Binnen hetzelfde ziekenhuis krijgt de een er 4 procent bij, de ander 10. Deze cao-nivellering leidt binnen organisaties tot scheve ogen.
Niet alleen minima worden getroffen door de inflatie. "Veel meer dan anders", krijgt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) telefoontjes, mails en berichten van mensen die zeggen niet rond te kunnen komen. "Opvallend genoeg" nu ook meer van de inkomensgroep daarboven.
"Meer dan de helft van de vragen gaat over hun energierekening, en dan hebben we april nog niet eens goed in beeld", zegt Nibud-woordvoerder Gabriëlla Bettonville. "Medewerkers die hier al twintig jaar consumentenvragen beantwoorden zeggen dit nog nooit te hebben meegemaakt."

Wat vind jij?

De belletjes komen van mensen met allerlei inkomens, zegt zij. "Mensen die zeggen: minima kunnen naar de gemeente, maar mijn inkomen is hoger: waar kan ik heen? Op papier redden deze mensen het misschien, in de praktijk niet." Wat vind jij? Moet er, gezien deze bijzondere omstandigheden ook meer oog zijn voor mensen met een middeninkomen of gaat dat te ver?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl