Djammen: Bier, benzine en gekkigheid, dit is Trekhawk

Trekhawk
Gitarist Rick Scholten en zanger/bassist Mickey Bakker © RTV Drenthe
Sunsation 2019 in Middelstum. De vier mannen van Trekhawk op een podium met honderden mensen voor zich. Het eerste optreden sinds de breuk van Dolly en zien Tarrels. Zanger Ferdy Doldersum stapte op. Ilja Klamer, Mickey Bakker en Jasper Welink gingen door, samen met gitarist Rick Scholten (die een week voor Sunsation nog uit het café werd geplukt). De beoogde nieuwe zanger voor de nieuwe boerenrockformatie, die er die avond zou zijn in Middelstum, kon toch niet.
Oplossing? Mickey en Jasper zingen. "Dan gaan we allebei nat', grapt Jasper.

De ambassadeur van de gekkigheid

Het is ook direct een van de kenmerken van Trekhawk: waar de meeste boerenrockbands één zanger hebben, heeft Trekhawk er twee. Daarnaast hebben de mannen nog iets bijzonders bedacht, om zich te onderscheiden. Boerenrock gaat op het podium vaak gepaard met een hoop gegein en flauwekul. Zo hebben de boerenrockcollega's van Mooi Wark een gigantische opblaasbare pop die de broek van de billen trekt als het nummer 'In de blote kont' wordt gespeeld.
Op geheel eigen wijze hebben de mannen van Trekhawk ook iets bedacht. "Een hele serieuze saaie rotband, zijn we eigenlijk", lacht Welink. Maar toch hebben ze iets wat andere bands niet hebben. "De ambassadeur van de gekkigheid", vult Mickey aan. "Die gaat tijdens optredens rond met knakworsten, of gehaktballen, of hapjes." In een felgekleurd pak lardeert hij de optredens van Trekhawk met eterij en flauwekul. "Hij kan ook heel goed strandballen opblazen", geint Jasper. "Die gooit hij dan het publiek in. Harstikke leuk."
Djammen: Trekhawk

Lul van een vent

Naast de flauwekul tijdens de liveoptredens is Trekhawk ook serieus bezig met een nieuwe single. Lul van een vent heet het nummer. Bij het nieuwe lijflied van de band hoort ook een clip en die is onlangs gefilmd. "Een intensieve dag om op te nemen", vertelt Mickey. Samen met cameraman Robert Schepers, tevens tweede drummer van de band, is Trekhawk een hele dag in touw geweest om de clip te schieten, en dat werd nachtwerk. "Het acteren viel wel zwaar. Dat was wel pittig", erkent Mickey. Maar het resultaat mag er zijn. "Het wordt echt monsterachtig." De fans hoeven op het resultaat niet heel lang meer te wachten als het aan de band ligt. Zeer binnenkort verschijnt de single en daarmee ook de clip.

Plaat

Na de clip willen de jongens direct doorstomen. "We hebben al heel veel ideeën weer liggen. En als de clip klaar is, dan gaan we weer de studio in en dan willen we eindelijk het eerste album afmaken", vertelt Jasper. Die plannen liggen al een tijdje op de plank, maar daar blijft het steeds bij. Afgeleid door live-optredens en andere zaken, zoals het youtubekanaal met daarop grappige filmpjes, die ook gemaakt moeten worden, wordt het album telkens op de lange baan geschoven. "Dat lijkt ons wel echt te gek om klaar te maken." Volgens hem moet dat dit jaar nog lukken. "Ja, we beloven het", zegt Jasper. Mickey houdt een slag om de arm. "2040, dan is-ie er wel een keer."
Bekijk hier de Keldersessies met Trekhawk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl