Festival Veenhuizen krijgt tweede editie

De organisatie van het Festival Veenhuizen heeft subsidie van de gemeente Noordenveld gekregen voor een tweede editie. Tienduizend euro is er beschikbaar gesteld.
“Hiermee laat de gemeente wel zien dat ze vertrouwen in ons muziekfestival hebben," zegt bestuursvoorzitter Rineke Marwitz van stichting Festival Veenhuizen. De eerste editie met klassieke muziek en verhalenvertellers was vorig jaar juli, op vrijdagavond en zaterdag. Het trok zo'n duizend bezoekers. Ook de provincie Drenthe subsidieert het muziekevenement.

Aanleiding voor het nieuwe festival was het succes van het theaterspektakel Het Pauperparadijs, dat twee jaar achtereen drommen bezoekers naar het dorp trok. De provincie Drenthe wilde graag een nieuw evenement, dat ook publiek naar Veenhuizen zou trekken. Uiteindelijk werd gekozen voor een tweedaags festival met vooral hoogwaardige klassieke muziek.

Jong talent
Net als vorig jaar is er weer klassieke muziek te horen op het festival. “Dit jaar proberen we jong talent erbij te betrekken.” In samenwerking met het Nederlands Blazers Ensemble worden meer jonge muzikanten van bijvoorbeeld het conservatorium naar het festival gehaald.


Festival naar het dorp
Het festival zal dit jaar niet meer alleen gebonden zijn aan het festivalterrein. “We proberen het dorp er nu ook meer bij te betrekken”, vertelt Marwitz. “We praten hiervoor met de kerken, de gevangenis en andere lokale ondernemingen.”

Augustus
De tweede editie van het Festival Veenhuizen wordt eind augustus gehouden, en niet zoals vorig jaar in juli. “In juli zijn er al een heleboel festivals. Daarbij sluit het festival op 30 en 31 augustus prima aan bij het nieuwe seizoen.”
Artistiek leider van het Festival Veenhuizen is net als vorig jaar Jan van den Bossche. Hij is nog druk bezig met de concrete invulling van het programma. Vanaf 1 mei begint de kaartverkoop.