Campinggebouw in Eext brandt volledig af, politie doet onderzoek

Brand de Schaopvolte
Brand op De Schaopvolte © Persbureau Meter
Een bijgebouw op camping De Schaopvolte in Eext is vannacht in vlammen opgegaan. Bij de brand raakte een vrouw gewond. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.
De brandweer spreekt van een 'zeer grote brand'. Meerdere korpsen rukten rond middernacht uit om de brand te blussen in een schuur van ruim tien bij zes meter.
Er werd opgeschaald uit angst dat rondvliegende vonken in de droge natuurgebieden rond de camping terecht zouden komen en daar een natuurbrand zouden veroorzaken. "Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat de vlammen niet oversloegen op het naastgelegen gebouw. Daar zit een receptie met woning", vertelt Jan Hendrik Bloem, Officier van Dienst bij de brandweer.
Tekst gaat verder onder video
Brand Eext Schaopvolte

Asbest

Bij de brand is asbest vrijgekomen. "Het zat in een kleine overkapping van de aanbouw", legt Bloem uit. "Daar hebben we procedures voor opgestart om dat probleem op te lossen."
De situatie is inmiddels onder controle zegt de brandweer. "Een aantal eenheden blijven nog op locatie voor het nablussen. Dat zal nog enkele uren in beslag nemen."

Politieonderzoek

De politie geeft aan dat bandstichting niet uitgesloten is. "De oorzaak is nog onduidelijk, daarom gaan we hier onderzoek naar doen. We zoeken getuigen, we doen buurtonderzoek, en als het straks gestopt is met smeulen gaan we ook forensisch onderzoek doen", laat een politiewoordvoerder weten.
Gebouw op camping de Schaopvolte in Eext brandt volledig af

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.