Spoor van branden tussen Zeegse en Schipborg in paar uur tijd

Een spoor van branden tussen Schipborg en Zeegse vanochtend. Op camping De Vledders in Schipborg gingen een vouwwagen en een blokhut in vlammen op, vlakbij camping de De Groene Valk in Zeegse brak brand uit in een chalet. Daarnaast waren er twee natuurbranden en een brand bij een restaurant. De politie doet onderzoek naar brandstichting.
Even voor vijf uur in de ochtend kreeg de brandweer een melding van een brand op de camping. Daar bleek een blokhut in brand te staan. Zeventig meter verderop was ook brand uitgebroken in een vouwwagen. Niemand was in de blokhut of de vouwwagen aanwezig.
Brandweerlieden wisten de branden snel te blussen. De politie heeft de omgeving afgezet en doet onderzoek.
Artikel gaat verder onder de video
Opnieuw campingbranden in Noord-Drenthe: nu in Zeegse en Schipborg

Chaletbrand in Zeegse

Twee uur na de brand in Schipborg moest de brandweer opnieuw uitrukken. Dit keer voor een brand achter camping De Groene Valk in Zeegse. Hier bleek een chalet in brand te staan. De politie heeft de brand als een plaats delict aangemerkt en doet ook hier onderzoek naar mogelijke brandstichting.
Even verderop, aan de Zeegsersteeg in het dorp, moeten brandweerposten uit Zuidlaren, Annen, Eelde en Vries in actie komen. Op twee plekken staan stukken in brand. Deze branden zijn snel geblust.
Artikel gaat verder onder de foto's

Smeulende parasols in restaurant

Ook Jeanne Polderman, uitbaatster van restaurant De Drentsche Aa in Schipborg, deed vanochtend een vervelende ontdekking. Twee parasols die in een een plastic hoes in het restaurant lagen, waren ook aangestoken. Maar dit keer brak er geen brand uit, de stof van de parasols smeulde alleen. Dit zorgde wel voor rook in het restaurant er overal is roetschade.
De politie houdt rekening met brandstichting en onderzoekt of de branden iets met elkaar te maken hebben.

Tweede brand in twee dagen

De brand op camping De Vledders en De Groene Valk zijn de tweede en derde brand op een camping in Noord-Drenthe in twee dagen tijd. Gisteren ging een bijgebouw op camping De Schaopvolte in Eext in vlammen op.