RTV Drenthe pakt weer uit tijdens de TT

ANP-433096102
Vorig jaar won Fabio Quartararo de MotoGP-race op het TT Circuit van Assen © ANP / Vincent Jannink
De geur van olie en benzine, de klanken van ronkende motoren en een stad die helemaal volloopt: de TT komt er weer aan. En dit jaar - na alle coronaperikelen - gelukkig weer op volle toeren.
Dat betekent: volle campings, volle tribunes en een volle binnenstad. RTV Drenthe besteedt ook dit jaar natuurlijk volop aandacht aan de TT.

Speciale TT-site en nieuwsbrief

Net als andere jaren lees je vanaf komende maand al het TT-nieuws op onze speciale pagina: rtvdrenthe.nl/tt. Op die site is er straks extra veel aandacht voor de races, het circuit en de festiviteiten in de binnenstad en op de campings. Ook lees je daar de mooiste historische verhalen. Heb je zelf leuke tips voor onze TT-site, stuur die dan vooral naar redactie@rtvdrenthe.nl.
Verder kun je je binnenkort ook weer abonneren op de TT-nieuwsbrief. Elke paar dagen ontvang je een nieuwsbrief, met daarin de mooiste, leukste en bijzonderste verhalen.

TT Museum

Na enkele jaren van afwezigheid, keert dit jaar het TT Museum terug bij RTV Drenthe. In het pand van de omroep wordt weer een pop-upmuseum opgetuigd, net als in 2018. Duik in de geschiedenis van bijna honderd jaar motorraces rond Assen. Met het museum wil RTV Drenthe laten zien hoe rijk de historie van de TT is.
Dit jaar is er speciale aandacht voor oud-coureur Boet van Dulmen, die vorig jaar overleed. Samen met Wil Hartog en Jack Middelburg behoorde Den Boet tot de grote drie van de nationale wegracerij. In samenwerking met de familie van Boet van Dulmen is er tijdens de expositie nooit eerder vertoond materiaal te zien, waaronder een paar zeldzame racemotoren en andere persoonlijke eigendommen.
Ook brengt het museum een eerbetoon aan Valentino Rossi en zijn bijzondere band met de TT en met Assen. Een ander thema speelt zich letterlijk in het donker af. In het pop-upmuseum kun je de beruchte Nacht van Assen opnieuw beleven. Inclusief rellen, nostalgische feestverlichting, maar ook met beelden van de kermis en bijzondere muziekoptredens.
Je bent van 11 juni tot en met 25 juni van harte welkom in het TT Museum bij RTV Drenthe. De toegang is gratis. Mocht je overigens nog bijzondere spullen hebben voor het museum, stuur dan een mail naar ttmuseum@rtvdrenthe.nl.
(Tekst gaat verder onder de foto's)

De podcast ValenTTino

Nieuw dit jaar is een podcast over Valentino Rossi, een van de grootste coureurs aller tijden. In ValenTTino - Rossi, koning van de TT delen oud-coureurs, commentatoren, fans en ook een monteur herinneringen aan Rossi. Wat maakte hem zó succesvol in Assen? En wat maakte hem als coureur uniek?
In vier afleveringen krijg je een mooi beeld van Rossi en de TT, de plek waar hij tien keer als eerste over de finish kwam. ValenTTino is vanaf half juni te beluisteren via Spotify of in je favoriete podcast-app.
(Tekst gaat verder onder de foto)
valenttino podcast
RTV Drenthe komt met een podcast over Valentino Rossi © ANP / bewerking: RTV Drenthe

TT Journaal

Traditiegetrouw zendt RTV Drenthe in de week van de TT het TT Journaal uit. En ook dit jaar wordt dat journaal weer gepresenteerd door Karin Mulder. In het TT Journaal krijg je het laatste nieuws over de races, maar zie je ook weer mooie achtergrondverhalen.
Het raceweekend is overigens live te volgen op Radio Drenthe. Commentator Niels Dijkhuizen doet verslag.

Sjaan op de baan

Tot slot nog de terugkeer van een andere 'oude' bekende: Sjaan op de Baan. In 2019 dompelde Jeanine Sjaan Hofsteenge zich voor het eerst echt onder in de TT. Ze ging naar de campings, was op het festival en ging natuurlijk ook naar de baan. In 2020 maakte ze de serie Sjaan buiten de Baan, omdat de races vanwege de coronacrisis niet doorgingen.
En ook dit jaar pakt ze weer uit met Sjaan op de Baan: Op Volle Toeren. Op zoek naar het ultieme TT-gevoel.
sjaan op de baan
Sjaan op de Baan keert terug! © RTV Drenthe