FC Emmen in zetel in de wachtkamer na zege op FC Utrecht

VOETBAL - FC Emmen is weer een stap dichterbij lijfsbehoud. In de eigen Oude Meerdijk werd FC Utrecht met 2-0 verslagen. Hoe groot de stap zal zijn die Emmen zet na speelronde 31 moet later vanavond en morgen blijken wanneer concurrenten De Graafschap, Excelsior en Fortuna Sittard in actie komen.
Voorlopig is de voorsprong van de Drentse ploeg zes punten op de ploegen die onder de streep staan. De Graafschap verloor vanavond met 4-1 bij VVV (dat gat blijft dus zes punten). Excelsior speelt zondag tegen Willem II en kan bij winst het verschil met Emmen terugbrengen tot drie punten.

Fortuna Sittard voorbij 
Overigens is FC Emmen nu Fortuna Sittard gepasseerd op de ranglijst. De Drentse club staat 14e, met één punt meer dan Fortuna dat zondag thuis speelt tegen NAC. 

Lees ook: Anco Jansen: Zo'n ovatie heb ik hier nog nooit gehad

Het publiek in de Oude Meerdijk zag geen beste eerste helft, maar voor de trouwe thuisaanhang gelukkig wel een zeer effectief FC Emmen. De formatie van Dick Lukkien kreeg twee kansen en wist beide te benutten. 

Michael de Leeuw 
De eerste treffer kwam uit een corner na exact een half uur. Captain Anco Jansen slingerde voor, Keziah Veendorp kopte door en Michael de Leeuw was attent bij de tweede paal: 1-0. Het was voor de aanvaller, na Excelsior uit, zijn tweede goal. 

Unieke goal Veendorp 
Tien minuten later zorgde Veendorp, opnieuw op aangeven van Jansen, voor de 2-0. De verdedigende middenvelder kapte met rechts en schoot met links zijn eerste goal ooit in het betaalde voetbal binnen. 

Redding Scherpen 
In de tweede helft bleef FC Emmen vrij eenvoudig op de been. De gasten kregen één enorme kans, maar invaller Kerk zag zijn inzet (ook in tweede instantie) gekeerd worden door Kjell Scherpen. Kort na die actie ging captain Jansen onder luid applaus van het veld. Moegestreden en uit voorzorg, omdat Lukkien voelde dat de buit binnen was. 
Deel dit artikel: