Meppeler drugscrimineel Saied H. blijft twee weken langer vast

Saied H
Saied H. stond eerder terecht als hoofdverdachte in de zaak Maggiora © Janneke de Jonge
Het voorarrest van de Meppeler crimineel Saied H. is met twee weken verlengd. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam bepaald. Afgelopen dinsdag werd H. thuis opgepakt vanwege drugshandel en het voorbereiden van liquidaties.
Behalve de Meppeler werden ook twee mannen van 30 en 50 jaar uit Koudum en Amsterdam opgepakt. Hun voorarrest is ook verlengd.

Versleutelde berichten

De aanhouding afgelopen dinsdagmorgen ging met flink wat geweld. De Dienst Speciale Interventies (DSI) blies in alle vroegte met explosieven de deur van de verdachte op.
De politie kwam de verdachten op het spoor doordat ze onderling contact hadden via verschillende versleutelde berichtendiensten. Nadat rechercheurs deze berichten hadden 'ontsleuteld', konden ze zien dat de mannen zich bezighielden met de invoer en handel van grote partijen cocaïne. Ook bleek dat er voorbereidingen werden getroffen om mensen om het leven te brengen of ernstig geweld tegen hen te gaan gebruiken.
De politie heeft ook nog een vierde verdachte op het oog. Dat is een 59-jarige man die op dit moment in Turkije zit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.