Rolder Boys ziet zegereeks eindigen tegen FC Assen

VOETBAL - Aan de zegereeks van Rolder Boys in de zondagse tweede klasse L is een einde gekomen. De ploeg van trainer Jan Korte moest op eigen veld genoegen nemen met een punt tegen het laaggeklasseerde FC Assen: 2-2.
Rolder Boys maakte de afgelopen weken indruk door zeven keer op rij te winnen in competitieverband. Die fraaie serie leverde een voorlopige derde plaats van de ranglijst op. Bovendien staat Rolder Boys er prima voor in de strijd om de derde periode.

Vroege voorsprong

Tegen FC Assen leek de achtste opeenvolgende overwinning aanstaande. Na elf minuten zette Lars Uineken de thuisclub op 1-0. Rolder Boys kreeg voor de pauze verschillende kansen om verder uit te lopen, maar de 2-0 kwam er niet. Sterker nog, na ruim een half uur scoorde FC Assen de gelijkmaker. Alessandro Hut nam de 1-1 voor zijn rekening.
In de tweede helft kwam Rolder Boys beduidend minder sterk voor de dag. FC Assen was gevaarlijker en liet het duel in de 64ste minuut volledig kantelen. Hut tekende met zijn tweede treffer van de avond voor de 1-2. Uiteindelijk liep de wedstrijd toch uit op een puntendeling. Invaller Janko Dekker zorgde voor de 2-2 eindstand.

Geen 3-2

In de laatste minuten had Rolder Boys zich nog van een driepunter kunnen verzekeren. Meerdere kansen leverden echter geen 3-2 op. Rolder Boys blijft derde, met 43 punten. FC Assen staat op plek twaalf. De achterstand op nummer elf Zuidwolde is een punt.