HOC aan vooravond kampioenswedstrijd in 4D

Het eerste team van HOC kan voor het eerst in het bestaan van de club promoveren naar de derde klasse (Rechten: v.v. HOC)
Het eerste team van HOC kan voor het eerst in het bestaan van de club promoveren naar de derde klasse (Rechten: v.v. HOC)
VOETBAL - HOC uit Odoorn kan op Tweede Paasdag de eerste kampioen van Drenthe worden. De club die uitkomt in de 4e klasse D van het zondagvoetbal speelt dan de uitwedstrijd tegen FC Amboina. Bij winst kan de platte kar uit schuur.
HOC is dit jaar oppermachtig in de 4e klasse D. De ploeg won al 18 van de 20 wedstrijden en had voor vanavond een voorsprong van twaalf punten op naaste concurrent Westerwolde. En dat terwijl die ploeg uit Vlagtwedde al een wedstrijd méér heeft gespeeld.

Duur puntverlies

Zaterdagavond speelde Westerwolde een thuiswedstrijd tegen Wedde. Dit onderlinge resultaat was van belang voor de titelkansen van HOC. Bij winst van Westerwolde was een titel voor HOC bij Amboina niet mogelijk, maar de nummer twee op de ranglijst speelde met 0-0 gelijk en leed daarmee duur puntverlies.
Hierdoor heeft HOC het kampioenschap volledig in eigen hand. Als de Oringers winnen in Assen is het gat met de concurrentie groot genoeg en maken de resultaten van de concurrentie niet meer uit.

Historische promotie

Mocht de ploeg van trainer Johan Sikkes winnen, dan promoveert HOC voor het eerst in de geschiedenis naar de derde klasse. Voor deze speciale gelegenheid heeft de club twee touringcars geregeld waarmee 170 fans het eventuele feest kunnen meemaken.
De wedstrijd tussen HOC en Amboina begint maandag 22 april om 14:00 op sportpark De Hoogte.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.