Politie onderzoekt onwelwordingen in discotheek: 'Maar geen aanwijzing voor drogeringen'

Party Palace Nieuw-Amsterdam
Het pand van Party Palace New York in Nieuw-Amsterdam © Google Streetview
De politie onderzoekt een melding van drie meisjes die onwel werden tijdens een scholenfeest in Party Palace New York in Nieuw-Amsterdam.
In de uitgaansgelegenheid was gisteravond een feest voor scholieren van 12 tot en met 17 jaar. Na afloop van dat feest circuleerden op Facebook verhalen dat vijftien meisjes ziek zouden zijn geworden. Mogelijk zouden ze zijn gedrogeerd, zo wordt gesuggereerd.
Dat aantal van vijftien, komt de politie niet bekend voor. "Wij hebben een melding gekregen van drie meisjes die zich niet lekker voelden", zegt een politiewoordvoerder. "We doen zeker onderzoek, maar er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat daar op grote schaal kinderen zijn gedrogeerd. Maar we sluiten ook niets uit."

'Rijk der fabelen'

Johan Velzing, de eigenaar van de discotheek, ontkent dat kinderen zijn gedrogeerd. "Dat bestrijd ik ten zeerste. Ik wijs dat dan ook naar het rijk der fabelen", reageert hij stellig. "Dit is gewoon niet waar." Wel wacht hij het onderzoek van de politie af. "Want als blijkt dat het wél zo is, dan gaan wij natuurlijk harde maatregelen nemen."
Volgens Velzing waren er wel problemen met de koeling, waardoor het er naar eigen zeggen bloedheet werd. "Maar ik neem echt stelling tegen het verhaal over drogeringen." De eigenaar ziet het politieonderzoek daarom ook met vertrouwen tegemoet. "Bij ons zijn het altijd superfeesten, er is nooit iets aan de hand. We zitten er altijd bovenop."
De discotheek aan de Vaart Zuidzijde gaat overigens eind dit jaar tegen de vlakte. Het pand wordt gesloopt om plaats te maken voor achttien appartementen. Wel wordt nog gekeken of Party Palace op een andere plek in Nieuw-Amsterdam een nieuw leven ingeblazen kan worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl