Heerlijk paasweekend FC Emmen: De Graafschap en Excelsior verspelen punten

Een nieuw jaar in de eredivisie lonkt voor FC Emmen (Rechten: Gerrit Rijkens)
Een nieuw jaar in de eredivisie lonkt voor FC Emmen (Rechten: Gerrit Rijkens)
VOETBAL - Zes punten voorsprong en dat met nog drie duels te spelen. Het paasweekend van FC Emmen kan niet mooier. Gisteravond won de ploeg van trainer Dick Lukkien van FC Utrecht en daarna gingen concurrent De Graafschap onderuit en kwam Excelsior niet verder dan een gelijkspel tegen Willem II..
De Graafschap verloor gisteravond met 4-1 van VVV en Excelsior, dat lang tegen een 1-0 achterstand aankeek, kwam niet verder dan 1-1 tegen Willem II.
FC Emmen staat na speelronde 31 in ieder geval vijf punten boven een playout-plek. Het verschil met Excelsior is nu vijf punten en De Graafschap staat zes punten onder de Drentse club. Hekkensluiter NAC, dat later vandaag nog speelt tegen Fortuna Sittard, heeft tien punten minder dan Emmen.

Stand onderin:

Donderdag kan het beslist zijn

Bij gunstige uitslagen in het midweekse programma kan Emmen donderdagavond zeker zijn van prolongatie van het eredivisieschap. Als Emmen dinsdag zelf wint bij De Graafschap en Excelsior verliest donderdag bij ADO Den Haag dan speelt de formatie van trainer Dick Lukkien ook volgend seizoen op het hoogste niveau.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.