Dertiende competitiezege op rij voor WKE’16

Drinkpauze voor WKE'16 (Rechten: RTV Drenthe/Stijn Steenhuis)
Drinkpauze voor WKE'16 (Rechten: RTV Drenthe/Stijn Steenhuis)
VOETBAL - WKE’16 heeft ten koste van Twedo de dertiende competitiezege op rij geboekt (4-0). De Emmenaren zijn sinds oktober 2018 ongeslagen in de derde klasse C en koersen af op het derde kampioenschap op rij.
Sinds het faillissement van oud-amateurkampioen van Nederland WKE en oprichting van WKE’16 zijn de oranjehemden uit Emmen twee keer op rij gepromoveerd. Sinds dit seizoen komt WKE’16 uit in de derde klasse C.

Slechte competitiestart

Na een slechte competitiestart - de formatie van Jouke Jan Meertens pakte slechts drie punten uit de eerste vijf duels - is WKE’16 nauwelijks af te stoppen. Ook Twedo moest maandagmiddag op het kunstgras in Emmen buigen. Na een gelijkopgaande openingsfase ging de thuisploeg effectief te werk.
Ferdy Poelman en Lorenzo Hindriks zorgden voor de comfortabel ruststand (2-0). Na de pauze beslisten Henk Bakker, met zijn zevenentwintigste van het seizoen, en opnieuw Poelman de partij.

Vijf duels

Zo verdedigt WKE’16 met nog vijf duels te gaan de koppositie met succes. EMMS en FC Ter Apel ‘96 achtervolgen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.