VKW wint, zorgen groeien bij Nieuw Buinen

VOETBAL - VKW heeft vanmiddag gewonnen in en van Nieuw Buinen. De ploeg van trainer Bas Nibbelke zegevierde met 0-3. In de beginfase ging het nog gelijk op, maar VKW bleek toch een maatje te groot voor de hekkensluiter.
Door deze overwinning heeft VKW slechts een puntje achterstand op nummer twee SWZ. De equipe uit Sneek speelde echter een wedstrijd meer. vv Emmen is, met hetzelfde aantal punten als SWZ, de koploper. Nieuw Buinen blijft hekkensluiter met dertien punten uit 21 wedstrijden.
Beide ploegen moesten de eerste tien minuten wennen aan het droge veld op sportpark Buunerdrome, wat moeilijk te bespelen was. Na tien minuten leek Nieuw Buinen de voorsprong te pakken, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Nijstad

Daarna kwamen er meer kansen aan beide kanten en was met name VKW-aanvaller Frits Nijstad meerdere keren dicht bij een treffer. De ruststand was ondanks de vele kansen 0-0. Niet lang na de hervatting wist Nijstad toch het net te vinden. Een goed aangemeten pass kwam terecht bij de VKW-aanvaller, die koelbloedig de Nieuw Buinen-doelman Rick Knigge passeerde.
Na dik een uur spelen schoot Thijs Uineken kiezelhard de 0-2 binnen en was de wedstrijd gespeeld. Nijstad maakte vlak voor het einde nog zijn tweede goal van de wedstrijd en bepaalde zo de eindstand op 0-3.