Politie: 'Geen aanwijzingen dat meisjes Nieuw-Amsterdam zijn gedrogeerd'

Party Palace Nieuw-Amsterdam
Meerdere tieners werden afgelopen weekend onwel in Nieuw-Amsterdam © Google Streetview
De meisjes die afgelopen weekend op een schoolfeest in Nieuw-Amsterdam onwel werden, zijn niet gedrogeerd. Dat concludeert de politie. Het onderzoek naar de zaak is daarmee afgerond.
Drie meisjes werden zaterdag onwel tijdens een feest in Party Palace New York. Al snel werden er vermoedens geuit dat de meisjes gedrogeerd zouden zijn. "Daar zijn geen aanwijzingen voor. We hebben alle betrokken partijen gesproken en de conclusie luidt dat ze niet gedrogeerd zijn", laat een woordvoerder van de politie weten. "Van deze feiten lijkt geen sprake. Onduidelijk is wat er dan wel is gebeurd, het zou kunnen zijn dat ze onwel werden vanwege de warmte en drukte."

Geruchten

Op Facebook werd gesproken over vijftien meisjes, de politie kende dat getal niet en sprak zondag over drie. Ondanks dat er geen aanwijzingen waren voor het op grote schaal drogeren van kinderen, werd er wel een onderzoek gestart.
De conclusies van de politie stroken met de uitleg van Johan Velzing, eigenaar van de discotheek. Hij wees de geruchten over het drogeren meteen naar het rijk der fabelen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl