Camera's moeten overlast in Gouverneurstuin Assen tegengaan

In de Gouverneurstuin in Assen komen het komende half jaar beveiligingscamera's te hangen. Burgemeester Marco Out wil hiermee de overlast in het park terugdringen.
Drugsgebruik, drugsdealers, alcoholgebruik, prostitutie, geluidsoverlast, vechtpartijen, wildplassen- en poepen, afval en vernielingen. Omwonenden en bezoekers klagen al lange tijd over overlast in het park. Ook worden bezoekers van de Gouverneurstuin lastiggevallen en worden evenementen verstoord.

Overlast verder terugdringen
Afgelopen jaar probeerde de gemeente samen met de politie, stadswacht, omwonenden en belanghebbenden de overlast in het park al terug te dringen. Er werd onder meer extra toezicht gehouden en extra beveiliging ingezet. Volgens Out waren de maatregelen effectief, maar toch wil hij de criminaliteit en overlast verder terugdringen met cameratoezicht.


Stadsmarinier
Mocht er weer overlast ontstaan, dan willen de politie en de gemeente direct ingrijpen. Daarmee wil burgemeester Out escalatie van de problemen voorkomen. Ook de toekomstige stadsmarinier van Assen krijgt van de gemeente een belangrijke rol in het park. Hij moet volgens Out voor een structurele aanpak van de problemen zorgen.

Over zes maanden wordt het cameratoezicht geëvalueerd.
Deel dit artikel: