Geen gratis busverbinding tussen Emmen en Ter Apel voor overlast veroorzakende asielzoekers

Voor asielzoekers die overlast veroorzaken, zoals tussen Emmen en Ter Apel, moet geen aparte busverbinding worden opgezet. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.
Het ministerie van Justitie en Veiligheid wil een proef houden met een aparte, gratis busverbinding naar het asielzoekerscentrum in Ter Apel. Een aantal asielzoekers daar veroorzaakt overlast in de gewone bussen. De Kamer hamerde er vorige week in een debat al op dat zo’n busverbinding niet gratis mag zijn. "De wereld op zijn kop", noemde SP’er Jasper van Dijk het.

Staatssecretaris Mark Harbers (Migratie) zei in het debat dat "gratis vervoer niet voor de hand ligt", maar dat stelde de Kamer niet gerust. Daarom stemde een meerderheid vandaag voor een expliciete oproep van Van Dijk.

'Aso-azc verder versoberen'
Voor asielzoekers die overlast veroorzaken bestaan al twee aparte azc's. Eén daarvan is gevestigd in Hoogeveen. VVD-Kamerlid Bente Becker stelde voor die opvang verder te versoberen en de dagbesteding daar "maatschappelijk nuttig" te maken. Ook deze voorstellen konden op steun van een meerderheid in de Kamer rekenen.
Meer over dit onderwerp:
Ter Apel Emmen gemeente Emmen asielbus
Deel dit artikel: