FC Emmen is er nog niet na onnodige nederlaag bij De Graafschap

Kjell Scherpen verlaat balend het veld in Doetinchem. Zijn fout bleek voor De Graafschap voldoende voor een 1-0 zege (Rechten: Gerrit Rijkens)
VOETBAL - Een fout van Kjell Scherpen in de 12e minuut werd FC Emmen fataal op De Vijverberg tegen De Graafschap. Fabian Serrarens pakte het cadeautje van de jonge doelman uit en schoot binnen. Het bleek de enige goal van de wedstrijd, waardoor FC Emmen twee duels voor het einde van de competitie nog niet zeker is van nog een jaar eredivisie.
FC Emmen staat met 32 punten uit 32 duels nog wel boven de streep. Het verschil met De Graafschap, de eerste ploeg onder de streep, is teruggelopen tot drie punten. Het gat met Excelsior is vijf punten, maar die ploeg speelt donderdag nog de 32e wedstrijd bij ADO Den Haag.
De Drentse club was na de pijnlijke tegentreffer beter dan de thuisclub, maar vergat zich met name kort na de 1-0 te belonen. Michael de Leeuw en Glenn Bijl kregen een grote kans, terwijl Luciano Slagveer vlak voor de treffer van De Graafschap naast kopte.
De laatste fase voor de rust had Emmen het lastig en kwamen er nauwelijks nog kansen voor de Drenten. Dat veranderde in de tweede helft. Jafar Arias, twee keer, en opnieuw Bijl kregen dotten van kansen maar vonden Nigel Bertrams op hun pad. Ook een kopbal van Sven Braken werd door de doelman van de Superboeren uit de lucht geplukt, terwijl een schot van de invaller net langs de paal ging. En zo werd het een duel van de keepers. Aan de ene kant een uitblinker, aan de andere kant de schlemiel.